Apák napja a Betyárnál!

Apák napja a Betyárnál!

Közeleg az apák napja és ebben az évben is segítünk abban, hogy a legjobb, legviccesebb egyedi ajándékkal tud meglepni apukádat.

2022.05.04 14:31 Bandi Betyár
Bandi Betyár

Először is Mikor van apák napja Magyarországon?

2022. június  19.

Apák napja eredete, története

Az apák napját Európa katolikus országaiban már a középkorban is ünnepelték, Szent József napján, március 19-én. Számos európai országban, mint például Portugália, Spanyolország vagy Svájc még mindig március 19-én ünneplik az apák napját.

Az apák napja, mint világünnep az USA-ból terjedt el. Az apák napját Magyarországon 1994 óta ünnepeljük, ekkor indítottak mozgalmat az apák napja bevezetésére, ezért nálunk nincs még akkora hagyománya, mint az anyák napjának, de évről évre nő a népszerűsége.

Apák napi ajándékok

Az első apák napján vörös rózsával köszöntötték fel az édesapákat, de mára ez a szokás már eltűnt és sokkal inkább egyedi kézzel fogható ajándékokat kapnak az apukák apák napja alkalmából.

Mint minden más ajándékozásnál, az apák napi ajándék kiválasztásánál is érdemes olyan ajándékot választani, amit az ajándékozott szeret, aminek örül. Ebben tud neked a Betyár segíteni! Apák napi ajándék ötletekért kattints ide!